Exhibition concert at Quarteret Café in Fredrikstad

Next Saturday I´ll be playing at an exhibition in Fredrikstad (NO) Saturday 22nd of October. There will be a show at 19:30 and another later in the evening, around 21:00. Three local artists will show their works at Quarteret - and the concept is named Fotogena Nevrotica. Different expressions and genres will be represented, as the name suggests. I´m grateful to be invited to play! Hope to see you there :)

 

More info in Norwegian below.

 

Charlotte Eriksen, Håkon Godønes og Martin Halvorsen inviterer til åpning av utstillingen Fotogena Nevrotica. Som navnet antyder er utstillingen spredt over flere sjangere og uttrykksformer. 

Utstillingen Fotogena Nevrotica finner sted på Fredrikstads hyggeligste pølse, mos og øl-sted, Quarteret Café. Et sted man alltid vil tilbake til. Med seg denne kvelden har de musikalsk selskap av Ava Freddy, som vil synge og spille for dere denne kvelden.

- Charlotte Eriksen, født 1984.
Utdannet førtrykker ved Glemmen V.G.S. Dette blir hennes andre utstilling. Tidligere stilt ut bilder i Vognhallen ved Hydrogenfabrikken. Er også snart å se på Mormors Café i Gamlebyen. 

Charlotte jobber mye med det abstrakte og det grafiske uttrykket hun finner i bildene sine, men slik livet er, så opptar ting en etter hvor man befinner seg der og da. Grafiske perioder, utsnitt, konkrete ting, menneskelige øyeblikk, osv. 
Med denne utstillingen har hun omfavnet det konkrete, men satt sitt eget personlige preg på det i form av farger og kontraster. Etterarbeidet har en viktig rolle i hennes arbeidsprosess, og det kommer spesielt godt frem i denne utstillingen. 
Charlotte er opptatt av øyblikket som fanger henne i dagliglivet. Det kan være alt fra farger, lys, linjer eller en følelse som treffer henne der og da. Hun liker struktur, det organiske, grafiske, kontraster i farger OG materialer som hun har tatt bilde av. Det ukonkrete i det konkrete. Utsnitt av en helhet. 

Håkon Godønes AKA Kaptein Blodfot født 1969 er en bipolar mann, som har drevet med bilder, ord og musikk i store deler av sitt liv.
Etter en livskrise høsten 2015 antok bildene som uttrykksform en mye viktigere plass enn tidligere. Godønes bruker nå sin jakt på motiver, og bearbeiding av bilder, som en svært viktig egenterapi. Han tar bilder av det som fanger hans blikk; form, farge, linjer, stemning eller historie er alle like viktige. Å fange opplevelsen av et tusendels sekund gir en stor tilfredsstillelse, men for Godønes er også bearbeidelsen en viktig del av prosessen. Han sier selv at han ikke er opptatt av å dokumentere, men av å presentere sitt syn på livet slik han ser det. 

- Martin Halvorsen stiller for første gang ut sine bilder. Han jobber kreativt med fotograferingen og legger mye tid i etterarbeidet for å skape den effekten han vil ha. Hvert bilde er satt sammen av flere eksponeringer for å skape dybde og for å fortelle mer enn hva en enkel eksponering kan gjøre. 

Ta med dine venner og nyt en høstkveld fylt med herlige folk, kunst, musikk og noe godt i glasset. 
Vi ses!